Cu mâna pe heblu

Ce l-o fi apucat pe deputatul Ponta să ne dea cu praf în ochi, încercând încă o dată să ne convingă că el nu are nici o treabă cu complexurile energetice din Gorjul pus pe butuci de partidul din care face parte şi el, şi socrul lui, şi actuala sa nevastă? Ce l-o fi apucat pe Ponta să zgârme în c…tul din care s-a ales cu câteva miliarde bune, asta dacă între el şi Casa Şova, care a deţinut un contract de asistenţă juridică cu complexul de la Turceni, nu a existat o înţelegere prin care prestaţia sa de senior partener să nu fie cumva gratuită? De ce Ponta, după luni de zile în care i s-a dat tot timpul pe la nas cu Casa Şova, a decis la Târgu Jiu să încerce să-şi cureţe imaginea de resturile care-i atârnau pe la colţul gurii? Omul, abil, nu zic nu, a profitat de „naivitatea” celor doi noi directori ai celor două complexuri, Rovinari şi Turceni, şi le-a cerut o adeverinţă de bună purtare în care să se specifice că el ca persoană sau cabinetul său de avocatură nu au avut niciun fel de contract de asistenţă juridică cu respectivele unităţi. Şi este chiar adevărat, dacă avem în vedere doar jumătatea asta de adevăr.

Nici n-a apucat bine să ceară, că băieţii s-au şi repezit să i-o dea, de parcă n-ar fi ştiut la ce va folosi! Presupunând că nici Tunaru de la Turceni şi nici Davitoiu de la Rovinari n-ar trăi în Gorj, unde se fac şi se desfac cele mai mari afaceri, am putea să credem că  nu prea ştiau ce butoane declanşază semnătura lor pe hîrtiile de care s-a folosit Ponta ca să încerce să-şi spele imaginea. Nu acelaşi lucru îl putem crede despre cei care au întocmit răspunsurile la cererile lui Ponta, care înainte de a le băga sub nasul directorilor generali pentru semnat ar fi trebuit să le explice acestora cum stă treaba cu Casa Şova.

În loc de NUP-ul dat lui Ponta, aceştia ar fi trebuit să publice lista contractelor de asistenţă juridică ale celor două complexuri, listă din care electorii judeţului ar fi avut posibilitatea să descopere şi singuri că Ponta ca persoană sau cabinetul său nu au avut treabă nici cu Turceniul, nici cu Rovinariul. Cine ar fi fost curios  ar fi căutat şi singur să vadă cine făcea sau cine face parte din  Casa Şova sau din alte case asemănătoare. Aşa  nu au făcut decât să cureţe un obraz pe care nici barba nu creşte! Asta în condiţiile în care celor doi noi directori generali , în presa aservită clanurilor de căpuşari ai  complexurilor  li se întind aproape zilnic tot felul de capcane în care din nefericire cel de la Turceni cade cel mai des!

Campaniile de intoxicare care fac parte integrantă din strategii bine puse la punct şi bine plătite  au început să facă furori în judeţul Gorj, judeţul unde unii mor de foame, iar alţii încasează miliarde. Celor doi directori ai complexurilor, ajunşi cobai pentru tot felul de experimente ale păpuşarilor, le trebuie mult echilibru ca să poată umbla pe sârma din ce în ce mai încinsă a acestui an electoral cu miză atât de mare. În orice clipă ei sunt supuşi pericolului de electrocutare, mai ales că acolo, undeva, stă tot timpul cineva cu mâna pe „heblu”.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: