Cucoș, fără scuze și fără explicații. "Jandarmii merită respect"

Şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a făcut marți seara o declarație de presă pentru a comunica faptul că el a promovat un examen pe post și că așteaptă avizul CSAT. Mandatul lui expiră pe 15 august, iar președintele Iohannis a anunțat că nu va pune problema în CSAT până când ancheta nu va lămuri cine se face vinovat de violențele din 10 august din Piața Victoriei.

Cucoș nu și-a cerut scuze pentru faptul că jandarmii au lovit cu sălbăticie oameni fără apărare, nu a dat explicații referitor la substanțele cu care au aruncat pe zecile de mii de oameni, deși sunt speculații că acestea sunt interzise, fiind periculoase. Cucoș nu a răspuns de ce au fost agresați zeci de jurnaliști, nici de ce au fost bătuți turiștii israelieni.

"Dragi români, suntem în anul centenar, haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere. În ceea ce priveşte colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră. Subliniez, dacă există cineva care se face vinovat de ceva, fie că e în uniformă, fie că e civil, va fi investigat, avem o justiţie care îşi face treaba şi sper să şi-o facă cu prisosinţă”, a spus Cucoș în declarația de presă.

"Am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei”, a susţinut Sebastian Cucoş, într-o sală plină de icoane. (A.A.)

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: