Contradicții grave între autoritățile statului. A fost sau nu un procuror militar în Piața Victoriei!

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi, referindu-se la intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, de vineri seară, că nu are ce să-şi reproşeze şi că Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar care a fost în piaţă.

Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară, când au avut loc violenţe. „Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a vorbit încă din dimineața de 11 august, la conferința de presă, despre faptul că operațiunea a fost supravegheată de un procuror militar. Informația a fost reluată marți într-un comunicat al Jandarmeriei.

"În data de 10 august a.c., în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, fiind prezent, în intervalul orar 17,00 - 04,00, atât în punctul de comandă înaintat, cât şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: