Cucoș, ultima zi la șefia Jandarmeriei Române

Sebastian Cucoș are împuternicire până miercuri, 15 august, să conducă Jandarmeria Română. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că a depus încă de la începutul lunii documentele pentru prelungirea interimatului lui Cucoș. 

Președintele Klaus Iohannis refuză să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Țării propunerea de numire a lui Sebastian Cucoș în funcția de șef al Jandarmeriei Române până după pronunțarea organelor judiciare abilitate în legătură cu reprimarea violentă a protestului de vineri din Piața Victoriei. 

”Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește interimatul funcției de șef al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului afacerilor interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Cel de-al doilea interimat al lui Cucoș la șefia Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, ceea ce însemană că acesta va trebui să părăsească funcția. (A.A.)

Vizualizări: 4,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: