Cum a fost omagiat Brâncuşi la grădiniţa care-i poartă numele

Împlinirea a 144 de ani de la venirea pe lume a lui Constantin Brâncuşi nu a trecut neobservată la grădiniţa din Târgu-Jiu care poartă numele marelui sculptor. Dacă autorităţile au tratat superficial această zi, micuţii de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Constantin Brâncuşi” s-au implicat aşa cum o fac în fiecare an şi au marcat evenimentul.

Numele lui Constantin Brâncuşi a fost miercuri pe buzele a zeci de copii de la grădiniţa din Târgu-Jiu. Împreună cu educatoarele, micuţii au desfăşurat o serie de activităţi prin care au reuşit să-l cunoască, dar şi să descopere operele marelui sculptor.

Preşcolarii au aflat de la educatoare cine a fost Constantin Brâncuşi, dar şi câteva lucruri despre viaţa lui. Micuţii au realizat o serie de lucrări cu operele marelui sculptor, care au fost expuse în toată grădiniţa.

"Astăzi l-am regăsit pe Brâncuşi, sculptorul sufletului românesc, în lucrările copiilor, în ochii lor, în frumusețea și puritatea pe care au afişat-o azi, într-o zi specială pentru grădiniță noastră, asta cu sprijinul celor mai minunate colege educatoare şi celor mai implicați părinţi şi bunici", a precizat directorul unităţii de învăţământ, Gabriela Cutuca.

Galerie foto



Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: