Cum a rezolvat un primar din Gorj problema apei. E cea mai ieftină din județ!

Puțuri forate la o adâncime de aproape 250 de metri și stație de epurare în vârful unui deal. Totul, pe bani de la guvern. Așa a reușit primarul comunei gorjene Roșia de Amaradia să aducă apa chiar și în satele izolate.

Investiția a costat circa 700 de mii de lei și a fost realizată pe un teren care a fost donat primăriei de un localnic. Vestea și mai bună este că autoritățile locale gestionează serviciul de apă, așa că și taxele sunt pe măsură. Tariful la apă este cel mai mic din județ.

Cele două puțuri au fost forate în satul Rugetu. "Puțurile sunt forate la 200, respectiv 250 de metri adâncime. Terenul este donat de un localnic din zonă. Proiectul este făcut prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Avem și stație de epurare aici, la circa 20 de metri distanță. Nu plătim mult la energia electrică dacă sunt puțurile așa aproape și ne-am permis să stabilim un tarif mai mic la apă. Este doi lei metrul cub. Este cel mai mic tarif din tot județul. Alte localități plătesc dublu pentru că depind de operatorul de apă. Noi avem societatea primăriei și ne gospodărim singuri", a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

În plus, localnicii chiar au fost îndemnați să folosească apa chiar și să ude grădinile. "Noi n-am dus lipsa apei. Avem mereu, presiunea este bună. Nu avem probleme. Domnul primar ne-a spus că avem voie și să udăm grădinile, că nu ne dă nimeni amendă și le-am mai udat că altfel se usca tot pe seceta asta", ne-a spus o localnică. "Este mereu apă. Plătim cât consumăm și nici nu e scump ca în alte părți. Nu credeam că o să trăiesc să văd eu apă la robinet aici, în sat, la Rugetu", a spus o altă localnică.

Galerie foto


Vizualizări: 4,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: