Gorjul, în topul județelor recenzate. Care este județul cu 100% populație recenzată!

Recenzarea merge foarte bine în Gorj. O dovedesc raportările făcute de Institutul Național de Statistică. Județul nostru se află pe locul patru după Botoșani, Vrancea și Bistrița Năsăud, într-un top care evidențiază cât la sută din populație a mai rămas de recenzat. În timp ce, în alte județe, recenzorii fac eforturi să recenzeze populația, pe ultima sută de metri, în județul Botoșani recensământul a fost încheiat cu succes! De altfel, potrivit INS, acesta este primul județ din România care a recenzat toată populația.

Reprezentanții Institutului Național de Statistică au ținut să felicite locuitorii din județul Botoșani pentru cât de cooperanți au fost în ceea ce privește procesele de autorecenzare și recenzare.

„Este oficial! Avem primul județ în care s-a recenzat toată populația estimată. Felicitări locuitorilor din județul Botoșani pentru implicarea în recensământ, atât în etapa autorecenzării, cât și acum!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a INS.

De altfel, nici județul Gorj nu stă rău deloc. Potrivit unor informații recente publicate de aceeași instituție, în județul nostru mai sunt de recenzat mai puțin de 5% din locuitori. Situația este una îmbucurătoare, dat fiind faptul că, pe tot parcursul autorecenzării și recenzării, autoritățile competente s-au plâns non-stop despre cât de greu merg aceste procese. S-a dat vina pe neseriozitatea recenzorilor, dar și pe lipsa de cooperare a gorjenilor.

Pentru gorjenii care nu s-au autorecezat și nici nu au fost vizitați de recenzori, există în acest moment două puncte fixe de recenzare. Ambele în Târgu Jiu, la Centrul de Informare a Cetățenilor din incinta primăriei și la Serviciul Fond Locativ, din incinta Stadionului Municipal.

Galerie foto


Vizualizări: 1,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: