Director UMC Motru: Încercăm să ținem pasul cu pensionările masive

Tot mai mulți mineri și energeticieni solicită să iasă din câmpul muncii. Legea Pensiilor care le permite să iasă mai devreme la pensie este cu două tăișuri. Pe de o parte, este un mare avantaj pentru salariații din producție care pot ieși la pensie la 52 de ani. Pe de altă parte, în urma lor, rămâne o lipsă masivă de specialiști. Deficitul este, în special, în rândul excavatoriștilor și printre electricieni.

Și în zona Motru, au fost depuse foarte multe dosare de pensionare și, în continuare, se fac cereri. Reprezentanții companiei caută să-i înlocuiască pe cei care pleacă și să aducă în locul lor specialiști, însă nu e deloc ușor.

„UMC Motru are în jur de 1.400 de oameni necesari funcționării în condiții de siguranță a acestor utilaje de mare capacitate. Datorită acestor legi, a acestor pensionări. Au fost într-un fel foarte bune pentru oamenii noștri pentru că și-au dorit. Munca de miner, în carieră este foarte grea. CEO a încercat să asigure resursa umană în ultimele luni”, a spus directorul UMC Motru, Constantin David.

Excavatoriștii sunt cel mai greu de găsit. „Foarte mulți specialiști ne-au plecat la pensie datorită acestei pensii. Vorbesc de funcții cheie: excavatoriști, cei care merg pe roată și scot cărbunele, electricieni – la fel, se formează foarte greu. Încercăm să ținem pasul cu aceste pensionări masive, să găsim specialiști în zonă, să-i angajăm, să-i recalificăm”, a mai spus David.

Vizualizări: 3,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: