Cum se pregătește dorada la cuptor!

Considerat de bucătarii din mai toată lumea ca fiind cel mai gustos dintre toți peștii, dorada are un gust bun. Este un pește curat, are o textură delicioasă și se servește întreg sau file pentru o masa simplă, dar sățioasă.

Cel mai des, dorada se regăsește în Marea Mediterană și este un pește mediu-mic, cu pielea argintie și carnea albă, care conferă o aromă bogată, cărnoasă, atunci când este pregătit la grătar sau la cuptor.

Dorada are un tip de carne care îl face mai consistent decât alți pești. Pulpa fermă, ușor grasă, rămâne intactă atunci când este gătită chiar și ore întregi.

Pentru a pregăti dorada la cuptor trebuie doar să asezonați peștele și să înveliți în hârtie de copt. Dorada nu necesită multe condimente deoarece gustul natural este delicios. Este indicat să folosiți doar puțină sare și piper, lămâie și câteva verdețuri aromatice pe care le preferați.

Avem nevoie de hârtie de copt care este mult mai sănătoasă decât folia de aluminiu. Peștele se curăță și se spala bine apoi se sărează și se piperează. În interiorul lui punem sare, caței de ustoroi și câteva felii de lămâie.

Învelim peștele în hârtie de copt, strâgem bine la capete și îl punem într-o tavă și îl băgăm în cuptorul fierbinte aproximativ 40 de minute.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: