Transalpina ar putea fi deschisă la 1 iunie

Atât turiștii, cât și cabanierii din Rânca așteaptă cu sufletul la gură să fie deszăpezită ,. Cea mai înaltă șosea din România a fost închisă la mijlocul lunii octombrie din cauza ninsorilor abundente.

Turiștii au început să sune deja și să întrebe când se va putea relua circulația pe Transalpina. Cabanierii din Rânca sunt optimiști și speră ca șoseaua să fie redeschisă la începutul lunii viitoare. “Să sperăm că decidenții vor lua hotărârea de a începe deszăpezirea acum, după sărbători. Trebuie să decidă cine să deszăpezească, pentru că nu se face doar de Dumnezeu. Bani sunt alocați ca în fiecare an. Să sperăm că, la 1 iunie, va fi deschisă circulația pe Transalpina și că turiștii vor reveni la munte, deși se preconizează că vor veni mai puțini turiști mai ales că s-au scos voucherele de vacanță. Deja ne-au sunat să întrebe dacă știm când se redeschide Transalpina”, a declarat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiunea Rânca.

Cu toate acestea, la momentul închiderii, cei de la Drumurile Naționale au anunțat că șoseaua ar putea rămâne închisă până la 30 iunie.

Deocamdată, drumarii nu au anunțat când intenționează să intre cu utilajele pentru deszăpezire pe șoseaua care atinge cota 2.145, cel mai înalt drum din țara noastră și unul dintre cele mai spectaculoase din lume.

Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: