Cum arată două drumuri recent asfaltate. „S-au deteriorat. Lucrări de proastă calitate!”

Bani publici pentru lucrări de mântuială. Două drumuri comunale din Bumbești-Pițic arată aproape la fel de rău ca înainte de modernizare. Deși n-a trecut mult timp de când au fost asfaltate, cele două șosele din Zorlești și Cârligei sunt pline de gropi și denivelări spre disperarea șoferilor din zonă, nevoiți să le tranziteze. Primăria speră ca instanța să oblige constructorii să revină pe șantier și să rezolve problemele. „Au fost lucrări de proastă calitate”, a răbufnit primarul.

Dacă nu va reuși să finalizeze drumurile și să facă recepția, primăria riscă să returneze banii Ministerului Dezvoltării și să se aleagă și cu două drumuri distruse deja. Suma nu este deloc de neglijat. Peste șapte milioane de lei.

„Constructorul a încasat aproape toți banii și nu a dorit să mai finalizeze aceste lucrări pe care nu le putem recepționa. Pentru asta, noi am hotărât să ducem la îndeplinire raportul Curții de Conturi, unde am avut măsuri pe aceste două drumuri. Am depus acțiuni în instanță. S-a făcut deja și o expertiză. A fost un control de la Ministerul Dezvoltării, ne-a lăsat măsură să facem un studiu geo. Sperăm să obligăm în instanță constructorul să finalizeze lucrările. De altfel, dacă nu reușim acest lucru, va fi rău pentru noi. Va trebui să dăm banii înapoi la Minister. Valoarea drumurilor era cel de la Zorlești, de 37 de miliarde de lei bani vechi, iar cel de la Cârligei, 36 de miliarde de lei vechi, o sumă deloc de neglijat. Drumurile au patru, cinci kilometri fiecare”, a declarat Irina Cojocaru, primarul din Bumbești-Pițic.

Drumurile sunt deja deteriorate deși n-au trecut nici doi ani de când au fost asfaltate. „Noi le-am trimis mai multe adrese, dar nu au binevoit să rezolve aceste lucrări. Au început să plombeze, dar n-au venit să le finalizeze, ca să facem recepția. Drumurile s-au deteriorat deja. Au fost niște lucrări de proastă calitate. În unele locuri, sunt și alunecări de teren. Greșeala este și la Ministerul Dezvoltării. Nu trebuia să facă acele acte adiționale, să le dea termene de prelungire a lucrărilor. Ar trebui să se țină de acele termene, să-i oblige pe constructori, după ce încasează banii, să recepționeze lucrările. Să nu mai tergiverseze aceste lucrări care, de multe ori, sunt făcute de mântuială”, a mai spus Irina Cojocaru.

Galerie foto




Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: