Prefectul dă o veste rea: nu scăpăm de musculițele care au invadat Gorjul

Insecta care ”terorizează” cetățenii, de la începutul verii, se numește musculița neagră a tomatelor și a invadat toată regiunea. Precizarea a fost făcută de prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.  Acesta a declarat că are informații de la instituții abilitate potrivit cărora nu se pot face dezinsecții pe calea aerului, care să combată musculițele. Substanțele ce ar trebui folosite sunt toxice pentru oameni. 


Marcel Iacobescu a afirmat că doar pulverizând direct pe plantă vor putea fi combătute insectele.


"Este o musculiță care popular se numește musculița neagră a tomatelor, care se hrănește cu plante suculente cum sunt tomatele sau alte plante. La acest moment, cei de la Oficiul Fitosanitar mi-au spus că nu au nicio modalitate de a scăpa de ele decât prin tratamentul efectiv asupra plantelor. De aceea recomandă tuturor celor care dețin culturi să trateze plantele împotriva acestor vietăți pentru că toate substanțele folosit împotriva lor sunt dăunătoare oamenilor și nu pot fi pulverizate din avion", a afirmat prefectul de Gorj, la Radio Infinit.

În tot acest timp, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a afirmat în câteva rânduri că administrația locală "se ocupă serios" de problemă și că s-au făcut și se vor mai face dezinsecții din avion care să omoare insectele cu pricina. Cea mai recentă dezinsecție menită să combată musculița neagră a tomatelor a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute. 


"Este vorba despre un aviotratament ce va avea loc sâmbătă, 25 iunie, la primele ore ale dimineții", ne avertiza  primarul Romanescu. 


Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu a mai precizat că dezinsecțiile care se fac în municipiul Târgu Jiu sunt împotriva altor insecte, cum ar fi ploșnița castanului.

Vizualizări: 3,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: