Au case de vacanță la Rânca, dar nu plătesc apa. Riscă să se trezească la ușă cu Poliția!

Proprietarii de case de vacanță și pensiuni din zona montană Rânca riscă să se trezească la ușă cu Poliția și Jandarmeria. Avertismentul vine de la prefectul județului Gorj. În această situație sunt, spune Marcel Iacobescu, proprietarii de clădiri care se sustrag când le bat cei de la Aparegio la ușă. Astfel, nu se poate verifica dacă aceștia sunt racordați sau nu la rețeaua de apă din stațiune.


„I-am rugat pe cei responsabili să facă ce au de făcut. Dacă, la iarnă, cineva va arăta cu degetul către noi, o să-i arăt pe ei. Am încercat tot ce s-a putut și vom încerca tot ce se poate ca lucrurile să fie în regulă”, a fost mesajul prefectului Marcel Iacobescu.

Situația din stațiune nu este una nouă. Se știe deja că nu toți cei care dețin proprietăți în zonă sunt racordați legal la rețeaua de apă care este administrată acum de Aparegio. Unii dintre cei care au case de vacanță în zonă au apă, dar nu o și plătesc.

Autoritățile vor să clarifice lucrurile, dar misiunea nu este deloc una ușoară. Ca să poată fi dusă la bun sfârșit, prefectul se gândește să trimită și polițiști sau jandarmi împreună cu cei de la Aparegio.

 „Când se va termina complet de schimbat toată rețeaua de apă din Rânca, atunci cred că se va intra în legalitate. Acolo e ceva fantastic. E ca o pânză de păianjen. Sunt by-pass-uri peste by-pass-uri. Treptat, va trebui schimbată toată rețeaua și să intri în legalitate cu totul. Sunt oameni care au case, locuințe, care nu locuiesc acolo. Din ce îmi ziceau cei de la Aparegio, când pun o înștiințare că, într-o perioada anume, venim să verificăm, să contorizăm, nu mai e nimeni. Găsești lacătul pe ușă. Dacă este nevoie, aceste controale vor fi mixte. Vom apela la organele de Poliție, jandarmi, DSV în așa fel încât cei de la Aparegio să-și poată face treaba”, a atenționat prefectul Marcel Iacobescu, într-o emisiune la Radio Accent.

Prefectul a mai adăugat că era nevoie ca Aparegio să preia și sistemul de alimentare cu apă și canalizarea și din jumătatea de stațiune administrată de Baia de Fier. Altfel, de rețeaua de apă ar fi răspuns două societăți diferite:  “Lucrul amestecat miroase a... ceva. Acolo ar fi oha dacă nu ar administra o singură societate”.

Vizualizări: 3,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: