Cum arată Mausoleul marelui „O Rei" Pele

Considerat de mulți Regele fotbalului mondial, Edson Arantes do Nascimento, "Pele", a murit pe 29 decembrie 2022 și a fost înmormântat pe 3 ianuarie.  Marele fotbalist a cumpărat locul în care urma să își doarmă somnul de veci în urmă cu 19 ani și a ales un etaj anume.

Moartea celui supranumit „O Rei” a paralizat orașul Santos, în care fostul mare vârf de atac și-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Fanii s-au înghesuit să își ia rămas bun de la cel mai important fotbalist al tuturor timpurilor pe care l-a avut țara lor.

Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al lui Pele a fost apoi dus la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica la bordul unei mașini de pompieri. „Brazilienii s-au înghesuit într-un număr uriaș pentru a-l conduce pe marele Pele pe ultimul drum. Cortegiul funerar a plecat de la stadionul lui Santos FC și s-a îndreptat spre cel mai înalt cimitir din lume, în admirația tuturor fanilor săi care au ales să asiste la ceremonie. Totul a fost paralizat în Santos, unde brazilienii au vrut să îi aducă un ultim omagiu celui cunoscut drept „O Rei”. Elicopterele și dronele au survolat în permanență, iar trupul neînsuflețit al legendarului fotbalist a fost dus la cimitirul din Santos. Pe drumul spre Memorial Necropole Ecumenica, cortegiul funerar a trecut prin fața casei în care locuiește mama lui Pele, în vârstă de 100 de ani. Starea de sănătate a acesteia este șubredă și, potrivit surorii lui „O Rei”, „se află în propria lume”, astfel că nu i s-a transmis faptul că fiul ei a murit”, a transmis ProSport care a avut un corespondent în Brazilia.

Trupul lui Pele a fost depus la etajul 9 al cimitirului vertical din apropierea clubului pentru care a obținut cele mai importante performanțe sportive, Memorial Necropole Ecumenica.

Etajul a fost ales de Pele în urmă cu 19 ani în memoria tatălui său, care a purtat numărul 9 ca fotbalist profesionist. Ușa încăperii în care a fost depus sicriul cu O Rei este străjuită de două statui cu înălțimea avută de Pele, 1,73 metri. Cerul este pictat pe tavan, iar pe pereți sunt reproduse tribunele stadionului Urbano, Calderia del Santos.

Galerie foto






Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: