Cum arată primele combinezoane pentru medici produse la Rovinari

Fabrica de centuri auto din Rovinari a produs primele combinezoane pentru medici. Reprezentanții fabricii au fost nevoiți să se reprofileze și au început să producă echipamente de protecție. Ca acest lucru să fie posibil, 150 de angajați care, până acum, făceau centuri de siguranță, au fost nevoiți să se recalifice profesional și acum confecționează combinezoane și măști de protecție.

Materia primă vine din Republica Moldova și din Belarus. Din cei 350 de angajați ai fabricii, 150 lucrează acum în atelierul de croitorie. „Ca orice făbricuță din zonă, și noi am trecut prin același val de restrângeri pe care le-au aplicat și alții din cauza virusului Covid 19, noi, de la început, am avut intenția de a pleca cu o idee care să nu necesite nicio acțiune nepopulară vizavi de angajații noștri și intenția a fost să le oferim locuri de muncă indiferent de perioada prin care trecem. Cu câteva resurse și ajutorul unui domn din Brașov, care are o croitorie, am putut să gestionăm achiziționarea unor materiale din Republica Moldova și Belarus în vederea confecționării unor salopete, combinezoane și halate. După câteva săptămâni de planificare și fază de proiect, ieri (n.r. luni) am ajuns să producem primele combinezoane vandabile”, ne-a explicat Andor Tomos, reprezentant al fabricii Moveos.

În plus, materialul care rămâne în urma confecționării combinezoanelor nu ajunge la gunoi. Se tranformă în măști de protecție ce vor fi împărțite angajaților și celor care vor mai avea nevoie. Primele combinezoane realizate la Rovinari au fost deja donate medicilor de la Spitalul Orășenesc din oraș. „Ne bucurăm că sunt cât mai mulți clienți interesați de produsele noastre și, din cauza faptului că avem o capacitate destul de limitată, ne dorim să facem o prioritizare de vânzare a acestor produse. În principiu, am vrea să aibă prioritate persoanele care cumpără produsele noastre în vederea donării lor către cadrele medicale sau spitale și, ulterior, să putem să onorăm și alte comenzi către majoritatea clienților pe care o să-i câștigăm pe parcurs. La Rovinari, noi avem 350 de angajați. Pentru activitatea de confecționare de combinezoane, am folosit 150 de persoane care ar fi fost nevoite să meargă în șomaj tehnic sau, Doamne ferește, într-o altă situație și mai neplăcută”, a mai spus Andor Tomos.

Și autoritățile au primit cu brațele deschise această veste. „Cred că este un lucru extraordinar. Noi, la Rovinari, am luat niște oameni care nu au avut cultul muncii în fabrici. Prima dată, i-am calificat ca să facă componente auto, și anume centuri. Și acum, i-am recalificat ca să facă aceste combinezoane și măști de protecție. Aș vrea să îi felicit încă o dată pe cei de la Moveos și asta înseamnă să fii cu adevărat implicat”, a spus primarul din Rovinari, Robert Filip.

Galerie foto



Vizualizări: 3,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: