Suma minimă primită de minerii trimiși în șomaj tehnic

Cel puțin trei mii de lei! Atât vor primi angajații Complexului Energetic Oltenia care vor fi trimiși în șomaj tehnic. Oficialii companiei au făcut calculele și au căzut la un numitor comun cu liderii de sindicat. În calcularea indemnizației de șomaj, se va ține cont de salariul de bază, dar și de sporul de vechime.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a explicat cum va fi calculat șomajul tehnic pentru fiecare angajat. Concret, se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, și adaosul de 800 de lei obținut de angajați, precum și sporul de vechime.

La un prim calcul, sunt asigurările oficialilor companiei, niciun miner nu va primi mai puțin de 3.000 de lei în perioada șomajului tehnic. „Noi am discutat cu partenerii sociali vineri. Am încheiat și un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Am stabilit că șomajul tehnic, cuantumul șomajului va fi acordat având în vedere trei elemente: salariul de bază, sporul de vechime aferent salariului de bază și adaosul de 800 de lei pe care îl are fiecare salariat. Vor constitui suma brută pe care o primește un coleg în perioada de șomaj tehnic. Discutăm de 75% din salariul de bază, 75% din sporul de vechime și 75% din cei 800 de lei. În condițiile actuale, avem cel mai mic salariu de 2.300 de lei, deci vom avea un șomaj tehnic în ce privește cuantumul brut al indemnizației de peste 3.000 de lei”, a explicat Ion Rușeț, la Radio Infinit.

Vizualizări: 9,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: