Prețuri accesibile - ce echipament să alegi pentru munte ca să nu plătești prea mult?

Atunci când intenționezi să te echipezi pentru drumeții pe munte la prețuri avantajoase, este foarte important să fii atent la toate detaliile și să nu renunți niciodată la calitate în favoarea unui preț mic. Mai jos, am pregătit o listă cu cele mai importante aspecte de care să ții cont pentru alegerea echipamentului potrivit pentru călătorii.

Stabilește un buget și respectă-l

Stabilește un buget clar pentru echipamentul de munte și încearcă să te încadrezi în el. Nu este nevoie să cumperi cele mai scumpe echipamente pentru a te bucura de drumeții în natură. Spre exemplu, poți achiziționa jachete pentru bărbați The North Face - 8a.ro la preț redus atunci când sunt la promoții și te poți bucura în continuare de produse de calitate, fără să investești foarte mult.

Cumpără în prioada reducerilor

Sunt numeroase magazine care oferă reduceri considerabile de preț pentru echipamentele de trekking înainte sau după sezonul de vârf pentru drumeții pe munte. Poți aștepta perioadele de reduceri și poți cumpăra echipamentul atunci. 

Optează pentru echipament de la branduri mai puțin cunoscute

Optează pentru branduri mai puțin cunoscute, dar care oferă echipamente de calitate. Uneori, vei găsi produse foarte bune la prețuri mai mici din acest motiv. Se întâmplă de foarte multe ori ca atunci când plătești mult pe echipament, acest lucru să se întâmple din cauză că brandul este foarte cunoscut și apreciat, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să investești de fiecare dată în produse de la cele mai cunoscute branduri.

Există și echipament versatil

Alege echipamente care sunt versatile și pot fi folosite în mai multe sezoane. De exemplu, un polar poate fi utilizat ca strat intermediar în timpul drumețiilor de vară și ca strat exterior în zilele mai calde de primăvară sau toamnă. Atunci când alegi de exemplu jachete Columbia pentru bărbați - 8a.ro le vei purta în numeroase combinații, în mai multe sezoane și te vei bucura de rezistența și calitatea unor produse premium.

Ține cont de nevoile tale

Atunci când cumperi echipamentul este important să ții cont și de nevoile tale proprii. Sunt numeroase branduri care îți oferă confort și siguranță atunci când pleci în drumeție și este important să nu renunți la ceea ce te face să rămâi safe chiar și în situații extreme. Spre exemplu, bocancii trebuie să fie mereu premium la fel și rucsacul pentru că acesta din urmă îți protejează lucrurile de umezeală.

Împrumută sau închiriază

Dacă faci o drumeție rară sau ocazională, poți împrumuta echipament de la prieteni sau poți închiria unele articole din magazinele specializate. Sunt persoane care merg rar pe munte și care nu au niciun motiv pentru a deține propriul echipament. Ține însă cont de faptul că atunci când apelezi la astfel de variante, există riscul să deteriorezi piesele împrumutate, caz în care fie vei avea de discutat cu prietenii de la care ai împrumutat, pentru o soluție, fie va trebui să returnezi valoarea produsului stricat, dacă închiriezi.

Echipamentul de calitate poate avea un preț mai mare, însă acest preț se va amortiza datorită faptului că piesele acestea îți oferă un nivel mai bun de confort și de siguranță în timpul drumețiilor. În cele din urmă, poți alege echipamentul care corespunde complet nevoilor și preferințelor tale personale și drumețiile se vor transforma în momente relaxante și interesante.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: