Nu scăpăm de caniculă nici în luna august!

Vremea nu dă semne de normalizare și, în contextul încălzirii globale, canicula va mai fi prezentă în România și în cursul lunii august. Chiar dacă vor fi episoade de ploi și furtuni în anumite zone, preponderente vor fi episoadele caniculare precum cele din luna iulie, susțin meteorologii.

Canicula va da bătăi de cap și în luna august conform prognozelor ANM. Pentru românii care nu și-au făcut concediile până acum pot fi vești bune pentru că și luna viitoare vom avea parte de căldură, chiar extremă în unele zile, după cum anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Din aceasta reiese că, cel puțin în prima parte a lunii august nu vom scăpa de caniculă.

”Într-adevăr, de la o zi la alta în următoarea săptămână vremea va fi în încălzire. În sudul și vestul țării, deja vom consemna valori apropiate de pragul unei zile de caniculă și chiar peste, pentru că la scara întregii țări, dar mai ales în partea de sud și local în partea de vest și est, vorbim de temperaturi de 30-36 de grade.

    De asemenea, vorbim și de indice temperatură-umezeală, care va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

De asemenea, meteorologul ANM a spus că într-o parte din țară își vor face apariția ploile însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului.

În plus, meteorologul ANM a amintit că începând de luni, 31 iulie vremea va începe să se încălzească și mai tare. 

În ceea ce privește ultima lună din această vară, ANM anunță că va aduce valori maxime între 26-34 de grade Celsius, inclusiv în București. ”În luna august, nu excludem însă să avem intervale caniculare, pentru că, așa cum arată lucrurile, cu siguranță vom vorbi și în luna august de ceea ce înseamnă vremea extremelor meteorologice, așa cum am înregistrat și în țara noastră în luna iunie și iulie”, a mai spus directorul ANM,  la Antena 3 CNN.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: