Noua fabrică din Rovinari caută angajaţi la Motru și Bustuchin

Firma care a început în această lună construirea unei noi fabrici la Rovinari va avea nevoie în primăvară de cel puțin 800 de salariați. Necesarul de forță de muncă fiind mare, se caută oameni pe o rază de zeci de kilometri. Primarul Robert Filip spune că firma are mijloace de transport, așa că va angaja din toate localitățile de pe traseul Rovinari - Motru sau Rovinari - Bustuchin.

Compania brașoveană Autoliv va investi peste 20 de milioane de euro la Rovinari. Este vorba de înființarea unei fabrici ce va produce sisteme de siguranță auto. Hala de producție va avea o suprafață de peste 8000 metri pătrați. “De departe cel mai important lucru pentru orașul nostru este venirea grupului Autoliv și sperăm noi că această investiţie ne poate duce orașul la alt nivel. Totuși, între 800 și 1.000 de locuri de muncă reprezintă ceva mai mult decât important. Spre sfârșitul lunii ianuarie oamenii vor fi îndrumaţi unde să depună CV-urile, iar în luna mai va începe producția”, a explicat Filip la Tele 3.

Investitorul are în plan să înceapă producția la Rovinari la mijlocul anului 2019. Circa 800 de persoane vor fi angajate în noua fabrică, iar primele angajări vor fi făcute chiar de la începutul anului viitor. Autoliv va produce la Rovinari închizătoare pentru centurile de siguranță auto, un produs foarte complex și cu cerințe de calitate extrem de mari. Întrebat dacă există suficientă forță de muncă în Rovinari, primarul a explicat că vor fi angajați și din alte localități. “S-au făcut niște studii în detaliu, oamenii au autocare și s-au orientat de la Rovinari la Motru și de la Rovinari la Bustuchin, toate localitățile. Și spre Târgu Jiu, firește. Am luat legătura cu toţi primarii să îi informez, să le spună și ei oamenilor că se va deschide fabrica”, a explicat Robert Filip.

Este a doua mare fabrică realizată pe mandatul de primar al lui Filip. “Când a venit prima fabrică, și atunci au fost mulţi sceptici. Au văzut oamenii ce înseamnă să aibă autoritățile de partea lor, de asta vin. Ne-a avantajat și poziția. În această zonă nu exista niciun investitor important, au cules forță de muncă din toată zona”, a spus primarul din Rovinari.

Compania braşoveană a anunțat că va investi mult în instruirea personalului. Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Compania are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume.

În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajați. Compania mai deține fabrici în Brașov, Lugoj, Reșița, Sfântu Gheorghe și Onești.

Vizualizări: 37,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: