Cum au fost primite autoritățile în zona cu pestă porcină: “Ce căutați e în frigider”

Autoritățile sanitar-veterinare din Gorj au trecut la uciderea în masă a porcilor din zona municipiului Târgu Jiu în care au fost deja confirmate două focare. Pe strada Prelungirea Panduri au avut însă o surpriză.

Pe poarta încuiată au găsit un mesaj scris de mână pe o foaie de hârtie. “Suntem plecați la cei doi nepoței din zona 9 Mai pentru îngrijire. Revenim acasă în jurul orei 18.00. Ce căutați se află în lăzi frigorifice”, este mesajul lăsat de familia care locuiește acolo.

Mesajul a fost făcut public de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, care nu au prea gustat momentul. “Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porțile acestor cetățeni care au lăsat un bilețel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea. Noi îi sfătuim pe cetățeni să nu le urmeze exemplul acestor oameni, să se supună indicațiilor autorităților și să conștientizeze că în joc este sănătatea lor și a copiilor lor”, arată ISU Gorj pe pagina de socializare.

În total sunt 13 focare de pestă porcină confirmate în Gorj, plus două suspiciuni. 

Vizualizări: 4,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: