Manu Tomescu: Dacă s-ar face un studiu, concluziile ar fi dramatice

Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, le cere din nou parlamentarilor să reducă vârsta de pensionare în minerit și energie. Sunt zeci de salariați ai CE Oltenia care mor în fiecare an, fie de boli, fie în accidente de muncă, fie din alte cauze.

Mai mult, spune Tomescu, foarte mulți salariați nu apucă să se bucure prea mult de pensie. “Numai eu cunosc zeci de colegi care au decedat la un an, doi sau trei după ce au ieșit la pensie. Chiar luna trecută am fost la înmormântarea unui fost coleg de-al meu care nu a prins săracul decât doi ani de pensie. A făcut un infarct și s-a dus”, a spus liderul sindical.

Acesta spune că vârsta de pensionare a celor care lucrează în condiții deosebite de muncă trebuie redusă tocmai pentru că speranța de viață a oamenilor este mai mică. “Legiuitorul, când a prevăzut aceste condiții deosebite de muncă, a spus clar că aceste noxe afectează foarte mult organismul uman. Speranța de viață, după 20-30 de ani lucrați în aceste condiții, este una foarte scăzută”, a spus Tomescu.

“Cred că, dacă s-ar face un studiu pe noi, salariații de la Complexul Energetic Oltenia, concluziile ar fi dramatice”, a concluzionat liderul sindical. (A.A.)

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: