Fabrică din Rovinari, inaugurată vineri. Primar: Vor lucra o mie de persoane

O nouă fabrică va fi inaugurată, la Rovinari, la finalul acestei săptămâni. Primarul Robert Filip a anunțat că în jur de o mie de persoane vor fi în rândul angajaților acestei fabrici de anul viitor. În prezent, are deja 150 de salariați și numărul lor aproape că se va dubla de luna viitoare. Investitorul caută să recruteze personal și din localitățile învecinate orașului Rovinari și le promite oamenilor inclusiv că le va asigura transport.

Fabrica ce se va ocupa de componente auto va fi inaugurată vineri. Deja, 150 de persoane au fost angajate, iar firma primește solicitări de angajare în permanență.  “La prima fabrică, grupul Moveos a creat aproximativ 380 de locuri de muncă. La cea de-a doua fabrică lucrează 150 de oameni. Până la sfârșitul lunii octombrie, vor mai fi angajați încă 100. Pe 6 septembrie, inaugurăm fabrica unde vor lucra o mie de oameni. Vor asambla componente pentru centuri”, a anunțat primarul Robert Filip.

Mai mult, oficialii firmei merg și în alte localități să caute forță de muncă. În primă fază, își caută potențiali angajați în Fărcășești și Bîlteni, zone pentru care va asigura și transport. „S-a mers la Primăria Fărcășești, pe 9 septembrie se merge la Primăria Bîlteni, în sala de ședințe, pentru a susține interviul. Să meargă acolo să ducă CV-ul. Cei din Rovinari pot merge în permanență să ducă CV-ul și să susțină interviul aici, în oraș. Până anul viitor, grupul va avea 900 de oameni angajați. Aceste fabrici ne-au crescut prețul la imobiliare și au dat de lucru la oameni”, a mai anunțat edilul din Rovinari, la Tele3.

Vizualizări: 8,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: