Cum au scăpat mai mulți primari din Gorj de asistații social. Primar: Le-am dat posibilitatea să câștige mai mult

Mai multe primării din județul Gorj au rămas fără asistații social, în timp ce alți edili au zeci de cetățeni care trăiesc cu ajutor de la stat.  Soluția este una simplă și la îndemâna tuturor: i-au trimis la cursurile organizate de AJOFM și au fost angajați la diferite firme unde câștigă mai mult decât dacă ar primi ajutor de la stat.

De exemplu în comuna Urdari, primesc ajutor de la stat 9 cetățeni asta pentru că edilul a făcut o selecția la sânge și le-a dat posibilitatea oamenilor că câștiga bani mai mulți. ”Am numai 9 dosare la ajutor social, dintre care unul e scutit medical. Am selectat și iar am selectat și pe mulți i-am trimis la cursuri prin AJOFM pentru calificare profesională, după care au fost angajați. În loc să primească lunar 240 de lei de la primărie, acum au și 2.000 de lei venituri lunare. De la anul cred că rămân fără niciunul. La noi e militărie. Cine nu muncește nu așteaptă poștașul. E foarte simplu”, a declarat Mihai Calotă, edilul din Urdari.

Și în orașul Țicleni mai sunt 3 asistați social. ”Avem trei care pot munci, și 8 sunt scutiți medicali. Nu le primim dosarele până nu se duc întâi la AJOFM ca să facă ceva cursuri sau să încerce să-și caute un loc de muncă. Cine poate să muncească și nu vrea, nici ajutor de la stat nu primește. Eu cred că le fac un bine că de cât să ia 240 de lei mai bine ia de 10 ori mai mult”, a spus primarul Radu Constantin.

Și la Văgiulești numărul de asistați social a scăzut drastic și primarul le simte lipsa. ”Avem numai 7 buni de muncă și cinci cu probleme de sănătate. Să știți că eu le simt lipsa pentru că nu mai avem cu cine să spargem lemnele la școli, nu avem cu cine să facem curățenie. S-au angajat”, a precizat primarul de la Văgiulești, Constantin Pârjol.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: