Cum au schimbat telefoanele mobile stilul de viață al majorității oamenilor în ultimii ani?

Telefoanele mobile, în formatul actual de smartphone, sunt prezente în viața noastră încă din 1994 și de atunci încoace, în mod regulat, dispozitivele sunt permanent îmbunătățite cu noi funcții care ne influențează stilul de viață cotidian. În ultimii ani, mai mult decât oricând, utilizarea telefoanelor mobile inteligente a generat tendințe de natură socială și comercială, pentru că aparatele încorporează funcțiile și softul mai multor obiecte pe care ne folosim în mod uzual, de exemplu, aparat fotografic, GPS, dispozitive bancare și multe altele.

Cumpărăturile online


Alternativa cumpărăturilor online este extrem de facilă și populară în centrele urbane, în zonele metropolitane și peste tot pe unde serviciile speciale de livrare și curierat au acces. De la obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, electronice, cărți și jocuri, produse pentru curățenie și alte consumabile, toate sunt extrem de accesibile online, pe site-uri de comerț electronic care pun la dispoziția cumpărătorilor modalități convenabile de plată și livrare. Fiecare comerciant online sau platformă de comerț a dezvoltat propria aplicație de mobil pe care cumpărătorii pot configura comenzi și vizualiza în timp real detaliile logistice ale livrării. Caracteristicile acestor aplicații și modul în care sunt procesate comenzile, fac din cumpărăturile online de pe smartphone o alternativă economică și foarte ușoară de a satisface necesitățile de produse non-alimentare.

Cazinouri online pe mobil
O categorie aparte de servicii disponibile de pe telefonul mobil sunt cazinourile online. Software-ul care stă la baza acestor platforme este atât de avansat încât jucătorii se pot folosi de telefoane pentru a recrea experiența trăită într-un cazino. Jocuri de poker, ruletă online, sloturi și jackpoturi, în format pentru mobil pot fi utilizate ușor și rapid în orice locație sau moment al zilei.

Comenzi de mâncare
Comenzile online pentru mâncare de la diverse restaurante sunt acum disponibile direct de pe mobil prin aplicații dedicate. Curieri specializați în livrarea de produse de restaurant, cofetărie sau patiserie, pot fi urmăriți live prin intermediul aplicațiilor de mobil cum parcurg cu mijlocul de transport străzile orașelor pentru a ajunge la destinația definită în comandă. Întreaga rețea de livratori coordonați prin intermediul telefonului este atât de complex dezvoltată, încât mâncarea ajunge la beneficiar la temperatura potrivită pentru consum. Exact ca la restaurant.

Fitness, nutriție și lifestyle coaching
Sfaturile unei nutriții sănătoase, exerciții zilnice de tonifiere, relaxare și chiar pregătire pentru maraton sunt acum direct încărcate în telefon. Mobilele conectate cu căști sau accesorii pentru securizare în timpul mișcărilor sportive intensive sunt perfect integrate în antrenamentul pasionaților de sport. Utilizarea telefoanelor mobile pentru desfășurarea activității sportive nu este restricționată ca locație, ele fiind utile acasă, în parc și chiar în sălile specializate de sport, în paralel cu antrenorii personali. Și mai mult decât atât, mobilele sunt capabile să vă ofere un raport al efortului fizic depus în vederea atingerii obiectivelor urmărite.

Mobile banking și aplicații financiare
Cine s-ar fi gândit cândva, că vom ajunge să folosim un telefon mobil pentru a achita la cumpărarea de produse sau servicii. Dar astăzi, o facem. Telefoanele inteligente permit setări speciale prin intermediul aplicațiilor bancare descărcate care le transformă într-un instrument de plată, similar cu cardul bancar. În plus, aplicațiile bancare instalate pe telefon oferă acces instant la contul bancar și la efectuarea de tranzacții și alte operațiuni financiare pe care în trecut le puteam efectua doar la ghișeele băncilor.

Vizualizări: 1,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: