Cele mai bune mărci de televizoare în 2022

Fiecare cumpărător de televizoare se întreabă: care sunt cele mai bune mărci de televizoare? Când cauți un televizor grozav, să știi care producători oferă cele mai bune televizoare te poate scuti de o mulțime de bătaie de cap.

Marca televizorului pe care o alegi va determina mai mult decât numele de pe cutie sau sigla de pe televizor. Fiecare marcă are propria sa identitate, de la software unic la diferite puncte forte și puncte slabe în performanța TV. De la caracteristici și tehnologii exclusive la performanță generală și probleme recurente, iată ce indică numele mărcii.

Cele mai bune mărci de televizoare: de ce contează marca?

Având în vedere că există atât de multe televizoare 4K pe piață, care se mândresc cu capacități inteligente și cu funcții de listare, cum ar fi suportul HDR și modurile de joc, este ușor de crezut că toate televizoarele sunt aproape la fel. Dar cu siguranță că acest lucru este departe de a fi adevărat.

Poate că cel mai important aspect al televizoarelor inteligente actuale, determinat de numele producătorului, este pe ce software rulează televizorul. Producătorii majori pot folosi propriul software proprietar, cum ar fi sistemul de operare Tizen de la Samsung sau webOS de la LG. Alții se pot baza pe software terță parte, cum ar fi Android TV sau Roku TV.

Aceste opțiuni de software smart TV fac mai mult decât să ofere o interfață drăguță, atunci când alegi între Netflix și HBO Max. Mai degrabă, acestea servesc drept sistem de operare pentru televizorul tău inteligent și pot influența ce aplicații ai la dispoziție, ce caracteristici pentru casă inteligentă poți utiliza și chiar modul în care interacționezi cu televizorul datorită controlului vocal de la Amazon Alexa și Google Assistant.

Tehnologia de afișare este un alt mare punct de diferențiere, deoarece companii precum Samsung și LG varsă sume enorme de bani în noi panouri de afișare, rezoluții mai mari și noi inovații în furnizarea de culoare, luminozitate și contrast.

În cele din urmă, marca de televizoare te va ajuta, de asemenea, să determini cu ce fel de gamă de preț vei lucra și la ce nivel de calitate te poți aștepta. Mărcile precum TV Samsung, TV LG si TV Sony oferă o calitate de top la toate nivelurile, dar adesea la prețuri premium. Mărcile precum NEI și Vortex se vor vinde la prețuri mai mici, oferind totuși o calitate bună, dar nu excelentă.

Ce mărci de televizoare sunt cele mai bune?

Există zeci de mărci de televizoare pe piață, fiecare oferind modele și puncte de preț diferite. Pentru acest ghid, ne-am concentrat pe mărcile de top: TV LG, TV Samsung, TV Sony.

TV LG Electronics: liderul OLED

Brandul LG este bine cunoscut, bine respectat și și-a câștigat un loc în lista noastră cu cele mai bune televizoare dintr-un motiv mai presus de toate: OLED. Cu afișajele OLED care oferă cea mai bună alternativă clară din clasă la panourile LCD mai puțin costisitoare, poziția LG ca producător de top OLED din lume eclipsează orice altceva. Dacă vrei cea mai bună calitate a imaginii, vrei un TV LG OLED. Iar pentru liderul televizoarelor OLED, LG este marca pe care o recomandăm.

Samsung: Un pic din tot

Samsung este elefantul din cameră când vine vorba de televizoare, cu o selecție uriașă de televizoare inteligente 4K și 8K și este liderul de lungă durată în tehnologia quantic dot, chiar dacă se confruntă cu mai multă concurență pe partea QLED. Un TV Samsung folosește platforma proprietară Tizen Smart TV, care oferă un ecosistem grozav de aplicații, împreună cu unele dintre cele mai bogate funcții inteligente pe care le vei găsi: de la controlul smart acasă la funcții orientate spre fitness, plus suport pentru chat video și productivitate pe care alte televizoare pur și simplu nu le pot egala.

Sony: Calitate premium la prețuri premium

Sony a făcut televizoare de ultimă generație de la sfârșitul anilor ’60, iar această experiență se vede în televizoarele Bravia extrem de frumoase pe care le vând și în performanța excelentă pe care aceste televizoare le oferă.

Un TV Sony oferă, de asemenea, unul dintre cele mai bune suneturi pe care le vei obține pe orice televizor, datorită tehnologiilor precum Acoustic Surface Audio+, care utilizează sticla unui panou TV OLED pentru a crea dialog și efecte sonore, oferind un realism incredibil.

Vizualizări: 3,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: