Cum comentează politicienii pierderile CE Oltenia

Estimarea potrivit căreia Complexul Energetic Oltenia va avea la sfârşitul anului pierderi de 975 de milioane de lei (circa 200 de milioane de euro) a fost comentată de politicienii din Gorj. Deputatul PSD Mihai Weber crede că lucrurile se mai pot îndrepta până la sfârşitul anului. „Nu ştiu pe ce au fundamentat această pierdere. Anul nu este închis, pot să mai apară modificări”, a spus Weber, care a menţionat că pierderea este generată de preţul foarte mare al certificatelor de carbon.

În schimb, vicepreşedintele ALDE Gorj spune că se ştia de câteva luni că pierderea va fi uriaşă, dar administraţia a preferat să ascundă adevărul. „Ştiam despre această pierdere, noi o anunţăm de peste două luni. Administraţia, politicienii, cei de la sindicate, ne acuzau pe noi că avem interese. Mint, au minţit tot timpul, iar acum s-a ajuns la o situaţie din care nu ştiu cum se mai poate ieşi”, a spus Iordache.

La rândul lui, preşedintele PNL Gorj a cerut demisia lui Boza, dar spune că nu se aşteaptă să şi-o dea. „De ce la şase luni a fost raportat profit, iar după câteva luni este estimată această pierdere uriaşă. Domnul Boza are de dat explicaţii. A crescut preţul certificatelor de carbon din iulie şi până acum?”, a spus Vîlceanu. (A.A.)

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: