Parlamentarii au ocolit minerii. „Au anunţat că s-au îmbolnăvit”

Minerii au fost ignoraţi de parlamentarii gorjeni chemaţi la dezbatere. Chiar dacă mulţi demnitari au confirmat că vor fi prezenţi la discuţii, s-au îmbolnăvit subit sau n-au mai răspuns la telefon, când au fost căutaţi. Doar doi deputaţi de la PNL şi Pro România au ascultat ofurile minerilor.

Nicu Bunoaica, liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, s-a declarat dezamăgit de faptul că doar doi parlamentari au venit la dezbaterea privind problemele minerilor.

„Au fost numai doi deputaţi. Domnul Alin Văcaru, de la Pro România, şi domnul Dan Vîlceanu, de la PNL. Cei care au nişte pârghii sunt de la PSD, ei ne-ar putea ajuta. Nu ştiu de ce nu au venit. Nu am înţeles, pentru că au promis că vor participa la această întâlnire. Au confirmat că vor veni. Anumiţi deputaţi din PSD au anunţat că s-au îmbolnăvit şi n-au putut veni. Domnul Florin Cârciumaru nu ne-a onorat cu prezenţa cu toate că am vorbit cu dumnealui şi a spus că va veni”, a explicat Nicu Bunoaica, la Tele3.

La discuţii, au participat câţiva edili şi liderul ALDE Târgu Jiu, Ion Iordache. Nici managerul CEO, Sorin Boza, nu a fost la dezbaterea de la Motru. A fost reprezentat de consilierul său, Ion Ruşeţ. „I-am chemat pe toţi. Am chemat toţi parlamentarii de Gorj, pentru că dânşii pot face anumite lucruri şi ne pot promite acolo că vor rezolva anumite cerinţe ale minerilor. Am invitat şi primarii din zonele unde există minerit, la Motru, Turceni şi Rovinari. Domnul director general Sorin Boza ne-a demonstrat că anumite sindicate sunt agreate de dânsul şi nu ne-a onorat cu prezenţa. A fost domnul Ion Ruşeţ şi a vorbit în numele Complexului Energetic Oltenia, dar noi doream să fie domnul Sorin Boza pentru că dânsul putea să ia decizii pentru că erau şi edili acolo”, a mai declarat Bunoaica.

De câteva săptămâni, peste o mie de mineri din CEO sunt în grevă japoneză pentru a atrage atenţia cu privire la condiţiile grele în care muncesc. O mare dorinţă a lor este să fie redusă vârsta de pensionare în minerit.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: