Când trebuie scoase florile afară din casă primăvara

Unele gospodine au tendința să scoată plantele şi florile care au iernat în interior afară chiar din prima zi însorită a primăverii. Când luăm această decizie trebuie să avem în vedere câteva aspecte foarte importante şi să pregătim plantele pentru exterior.

Plantele nu pot trăi fără aer și lumină iar aceste condiții sunt de obicei împlinite mult mai bine afară, în aer liber. Atât lumina soarelui, cât și aerul curat ajută la dezvoltarea plantelor, acestea devenind mai sănătoase și mai puternice puternice.

După o iarnă în care au stat în casă primăvara este momentul oportun când plantele trebuie scoase afară dar trebuie să ţinem seama de faptul că perioadele călduroase din timpul primăverii pot fi înșelătoare. În timpul zilei valorile termice urcă destul de mult și mulți dintre noi avem tendința să scoatem plantele pe balcon sau pe terasă.

Pericolul este noaptea când este destul frig, iar plantele vor avea de suferit. Când observăm că seara târziu temperaturile nu scad sub 10 grade Celsius câteva zile la rând transferul poate fi realizat.

Conform specialiştilor transferul poate fi realizat de la mijlocul lunii mai însă plantele trebuie mutate treptat. Dar atenţie, nu puneţi plantele direct la soare, la început ele trebuie așezate într-un loc semiumbros, iar apoi, treptat, le putem expune din ce în ce mai mult la razele soarelui.

Abia după ce plantele s-au obișnuit cu noile condiții putem alege un loc fix în care să le lăsăm. Așa că, transferul plantelor din interior, în exterior, se realizează în totalitate în jurul datei de 15 mai.

Vizualizări: 6,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: