Trucuri pentru îndepărtat guma de mestecat de pe haine şi covoare

Majoritatea ne-am trezit la un moment dat cu o gumă lipită de pantaloni sau de alte articole vestimentare. Iar cei care au copii știu că guma de mestecat poate ajunge uneori chiar și pe pereți sau covoare şi nu e uşor de îndepărtat.

Dacă încercăm să o îndepărtăm fără a cunoaște tehnica potrivită putem provoca daune și mai mari.

Guma lipită de covor poate fi un coșmar dar o poți îndepărta cu ajutorul unui truc foarte simplu. Ţine un cub de gheață apăsat pe gumă pentru câteva minute, până când aceasta se întărește. Apoi dezlipește-o ușor de pe covor. În caz că au rămas pete, amestecă puțin detergent lichid cu apă călduță și freacă zona afectată.

Suprafețele din lemn sunt preferatele copiilor atunci când vine vorba de locurile unde lipesc gumele de mestecat. Ei bine, metoda cu gheaţă face minuni și în această situație. Totuși, de data asta vom înveli cubul de gheață într-o pungă, pentru a nu afecta lemnul. O altă metodă pe care o putem folosi în cazul lemnului implică folosirea uleiului. Trebuie doar să punem puțin ulei de floarea soarelui pe o cârpă curată și să îndepărtăm ușor guma de mestecat.

Gheața ne ajută și în cazul hainelor, după ce ai îndepărtat mare parte a gumei îndepărtează şi resturile întărite cu o periuță de dinți veche după ce ai folosit din nou gheaţa. O altă variantă ar fi cea cu fierul de călcat. Pune o bucată de carton curat pe masă de călcat, apoi așază deasupra haina cu guma lipită în jos. Setează fierul de călcat la mediu și călcă ușor haina. Odată ce guma s-a înmuiat ar trebui să se lipească de carton.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: