Cum devine lectura un "Vis de Copil", la Târgu Jiu

Într-o lume în care tehnologia este cea în jurul căreia ne conturăm viețile, copilul are nevoie să fie motivat să răsfoiască o carte, să o vadă ca pe un domeniu care merită să fie descoperit, ca pe un prieten adevarat, care îi vorbeşte şi îi dă sfaturi bune mereu.

Lecturile sunt cele care îl ajută la îmbogățirea vocabularului, îi dezvoltă gândirea logică, îi solicită imaginația, îi oferă informații prețioase, dar mai ales cele care îi deschid orizonturi unde cu greu putem ajunge.

Dar micuţii nu ştiu să citească! Nu ştiu să citească cuvintele scrise, însă, dacă avem grijă, îi putem învăţa să citească imagini, să facă conexiuni şi să le insuflăm gustul pentru cărți încă de la vârste fragede. O carte este un dar ce-l poți deschide iar și iar... cărțile oferă o oportunitate excelentă de a vorbi, de a povesti, de a inventa și de a ne conecta cu cei mici.

De "Ziua Națională a Lecturii", preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit "Vis de Copil" din Târgu Jiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Christian Tell", s-au conectat cu lumea cărților, într-un tur virtual al bibliotecii și au ascultat cu mult interes povestea "Amos e răcit"(Philip C. Stead), în lectura doamnei bibliotecar Luiza Sandu. Toate grupele au participat cu drag la activitatea online.

Motto-ul acestui an este "Citim împreună!" Vom continua demersul Ministerului Educației prin organizarea și a altor evenimente dedicate lecturii.
ÎMPREUNĂ FACEM LUCRURI DE VIS!

Galerie foto



Vizualizări: 1,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: