Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cum explică Germania redeschiderea termocentralelor pe cărbune

Cancelarul Olaf Scholz declară că decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol, pentru a ameliora penuria de energie cauzată de războiul din Ucraina, este doar temporară, iar guvernul rămâne hotărât să facă ”tot posibilul” pentru a combate criza climatică, relatează The Associated Press.

Într-un mesaj video de sâmbătă, Olaf Scholz şi-a exprimat regretul faţă de decizia Germaniei de a porni 16 centrale electrice pe bază de combustibili fosili aflate în stare latentă şi de a prelungi autorizaţia de funcţionare pentru alte 11 centrale, pe fondul temerilor legate de reduceri ale furnizării de gaze naturale din Rusia.

”Faptul că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, acum trebuie să folosim temporar unele centrale electrice pe care le-am scos deja din funcţiune este trist. Însă, este doar pentru o perioadă foarte scurtă”, a declarat Scholz.

El a insistat că Germania îşi menţine angajamentul de a stopa emisiile de gaze cu efect de seră până în 2045, mai devreme decât toate celelalte naţiuni industrializate. De asemenea, a discutat despre un pachet recent de măsuri aprobat de parlament pentru a stimula punea în aplicare a energiei regenerabile.

”Vrem să facem tot posibilul pentru a combate criza climatică”, a spus Scholz.

Vizualizări: 2,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: