Cum faci ca bradul de Crăciun să reziste mai mult

Bradul este simbolul Crăciunului și al lunii decembrie și mulți oameni își doresc să se bucure de el cât mai mult timp. Pentru a-l avea în casă mai mult timp, nu doar câteva zile, în perioada Sărbătorilor, trebuie să ştiţi câteva trucuri.

Bradul natural rămâne preferat de mulți în detrimentul celui artificial, dar vine la pachet cu dezavantajul că este mai fragil, se scutură și nu rezistă foarte mult timp în casă. Rezistența bradului depinde de mai mulți factori, iar primul dintre ele este alegerea lui. Atunci când mergeți să cumpărați bradul pentru Crăciun, aveți grijă ca acesta să nu fie deja uscat. Nu cumpărați niciodată brazi gata ambalați, pe care nu îi vedeți desfăcuți. Apoi, scuturați puțin bradul pentru a vă asigura că este proaspăt tăiat. Dacă vor cădea multe ace, este clar că bradul este deja uscat.

După ce ați ales bradul, un pas important înainte de a-l instala este să tăiați 2-3 cm din tulpina acestuia. În acest fel, îndepărtați partea uscată și tulpina va fi proaspătă. Apoi, suportul pe care îl folosiți pentru a instala bradul trebuie să fie unul în care să puteți pune apă. Acesta este secretul pentru ca bradul să reziste cât mai mult timp. La fel ca florile, el are nevoie de apă și poate absorbi până la 2-3 litri în câteva zile, dacă vorbim despre un brad mare. Completați cu apă de fiecare dată când este nevoie.

Bradului îi place frigul, în mod natural. Așa că este de așteptat ca odată ce este tăiat și adus în casă să înceapă să se scuture. Încercați să îi găsiți un loc unde să fie mai ferit de căldură. Ideal ar fi pe o terasă, dar dacă locuiți la bloc, nu puneți în niciun caz bradul aproape de calorifer sau de un șemineu. Căldura nu face decât să accelereze uscarea bradului, iar acesta va rezista mai puțin timp.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: