Cum se îngrijesc corect mușcatele iarna

Mușcatele sunt niște plante diversificate, unele sunt rezistente, iar altele sunt delicate. Dacă ştii cum se îngrijesc corect mușcatele iarna te poţi bucura mereu de florile din casa ta.

Cei mai importanți 3 factori care influenţează o plantă de acest gen sunt lumina bună, flux de aer și un mediu fără îngheț. Înainte de iarnă, totuși, pentru a face tot posibilul pentru a le asigura supraviețuirea, planta în sine are nevoie de puțină pregătire.

Începe prin a tăia planta la jumătate, chiar deasupra unei articulații a frunzei, indiferent de dimensiune. Apoi îndepărtează toate frunzele din restul plantei. Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăror insecte sau ouă ale acestora care s-ar putea gândi să ierneze pe partea inferioară a frunzelor. De asemenea, crește fluxul de aer în jurul tulpinilor, ceea ce este vital. În acest moment, ar fi, de asemenea, o idee bună să pulverizezi cu un fungicid general pentru a preveni dăunătorii.

În timpul iernii trebuie să oferi plantei un compost proaspăt. Poate fi un ghiveci mai mare sau, dacă acesta este mai mic, periază compostul din jurul rădăcinilor și pune din nou planta în același ghiveci.

Udă bine planta și depoziteaz-o la lumină puternică dar ferită de îngheț. O temperatură minimă este de +5C peste noapte. Dacă te străduiești să păstrezi această temperatură, atunci trebuie să păstrezi planta mai uscată și să speri că va fi mai bine.

Vizualizări: 2,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: