Cum faci ca frigiderul să nu mai producă gheaţă în congelator

Există un truc simplu care ajută congelatorul să nu mai producă gheaţă. Ingredientul se găseşte chiar în bucătărie fiind vorba de glicerină alimentară care îngheaţă la minus 20 de grade.

Formarea excesivă de gheață în camera congelatorului este o problemă care dă bătăi de cap multor români. Dezghețarea și curățarea congelatorului reprezintă, desigur, o îngrijire adecvată. Dezghețarea doar o dată sau de două ori pe an este suficientă, chiar și în cazul aparatelor de uz casnic mai vechi.

Cea mai rapidă și mai ușoară metodă de dezghețare a congelatorului frigiderului se face cu ajutorul apei fierbinți și a unei soluții de saramură. Astfel, se pune un recipient cu apă fierbinte în interiorul congelatorului și se prepară o saramură prin dizolvarea a 2 linguri de sare într-un pahar de apă.

Pentru o eficiență mai mare, turnați saramura într-o sticlă cu pulverizator și stropiți pereții congelatorului cu ea, până când gheața începe să se desprindă ușor. Apoi, o puteți desprinde cu ajutorul unei linguri din lemn, nu altceva de fier, pentru a nu deteriora suprafața pereților congelatorului.

Cei care doresc să curețe și să albească plasticul pereților, pot folosi un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Soluția simplă curăță și albește bine plasticul și, de asemenea, nu îl zgârie. Odată dezghețat, congelatorul poate fi dezinfectat, mai ales dacă depozitați carne în el.

Pentru a rezolva și problema deranjantă, cea a înghețării excesive, cei care au această problemă trebuie să apeleze la această soluție simplă și mai mult decât ieftină. Astfel, pentru a vă asigura că congelatorul frigiderului dumneavoastră va îngheța exact atât cât trebuie, după toate procedurile de mai sus efectuate, ungeți plasticul uscat cu un strat subțire de glicerină. Această soluție simplă și ieftină odată ce a fost împrăștiată uniform pe pereții congelatorului frigiderul dumneavoastră va funcționa ca și unul nou.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: