Cum faci să ai răsaduri mai viguroase şi sănătoase

Gospodarii cunosc un secret care dă mereu rezultate atunci când plantează răsadurile. Plantele rezultate după răsădire vor fi mai groase şi sănătoase dacă veți adăuga muşchi în ghivecele speciale de plantare.

Se apropie perioada plantării tomatelor, ardeilor și altor răsaduri şi toţi gospodarii ştiu că plantele care au tulpini mai groase sunt cele care vor avea evoluţii mai bune după plantare. Mușchiul de pădure este secretul unor plante mai viguroase dar şi mai sănătoase. Îl puteți găsi în pădure dar şi la magazinele specializate. Mușchiul trebuie adăugat în sol în timpul plantării şi îl puteți adăuga atât în vasul comun temporar, cât și după transplantarea în pahare separate a plantelor.

Explicaţia ştiinţifică este aceea că mușchiul are o mulțime de proprietăți benefice, inclusiv de a asigura hrana extrem de necesară rădăcinilor. Totuși, pe gospodari îi interesează mai mult faptul că mușchiul conține un puternic antiseptic natural, care suprimă activitatea majorității bacteriilor şi împiedică putrezirea și descompunerea.

De fapt, 70% din toate răsadurile bolnave apar anume din cauza acțiunii microorganismelor dăunătoare și doar 30% din cauza insuficienței de hrană necesare. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțin muşchi de pădure în sol, atunci când creați amestecul pentru plantare. Trebuie doar să rupeţi mușchiul bucăți mici ca să se repartizeze uniform în pământ.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: