Cum începe școala în Gorj. Scenariile pentru fiecare școală în parte

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat, joi, scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Gorj.

Majoritatea unităților de învățământ vor începe cursurile în scenariul verde, cu elevii în bănci. Sunt și cinci școli care au aplicat pentru scenariul roșu și vor avea doar cursuri online. 

„În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, până ieri, 10 septembrie, Comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) a emis hotărârile privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar 2020-2021. Astfel, conform acestora, în judeţul GORJ se înregistrează următoarea situație:

- 310 şcoli din 195 unități de învățământ cu Personalitate Juridică în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

- 151 de școli din 95 unități de învățământ cu Personalitate Juridică în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

- 5 şcoli din 2 unități de învățământ cu Personalitate Juridică în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Majoritatea liceelor, pe scenariul galben

De asemenea, puține licee din Gorj încep anul școlar în  scenariul verde. Este vorba de cele din Stoina, Bumbești-Jiu, Tismana, Bustuchin, Țicleni și Peștișani, dar și de Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Târgu Jiu. Restul au aplicat pentru scenariul galben, adică unii dintre elevi vor fi prezenți în clasă, iar alții online.

„Până la începerea cursurilor, consiliile de administrație ale unităților școlare de învățământ preuniversitar trebuie să aprobe o procedură proprie prin care să fie stabilite modalitățile de desfășurare a activităților didactice, de predare și de instruire, propriul circuit de intrare și modul în care se realizează igienizarea/dezinfecția unității de învățământ, cu respectarea criteriilor și a protocoalelor prevăzute în ghidurile privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție ı̂n instituțiile de învățământ”, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Direcția de Sănătate Publică Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și conducerea unităților de invățământ, în conformitate cu atribuțiile ce le revin, răspund de implementarea acțiunilor și măsurilor stabilite.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj analizează și aprobă, săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.

Lista școlilor, cu scenariul corespunzător, poate fi urmărită AICI.

Vizualizări: 3,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: