O grădiniță și o școală din Gorj rămân în scenariul „roșu”. Nu din cauza Covid!

Situație încurcată în Gorj. O grădiniță și o școală gimnazială vor merge din 14 septembrie pe scenariul roșu. Și asta nu din cauza numărului de îmbolnăviri mari, ci din cauză că atât preșcolarii, cât și elevii nu au unde să meargă pentru că unitățile de învățământ sunt în șantier. Lucrările nu sunt gata, iar aceștia urmează să se întoarcă în sălile de clasă abia când se vor închide șantierele.

Este vorba mai exact despre Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 din Motru și de Școala Gimnazială Nr 2 din municipiu. Ambele unități de învățământ se află în șantier, iar lucrările nu au permit reîntoarcerea copiilor în clase.

Astfel, Consiliul de Administrație al școlilor a decis să se meargă pe scenariul „roșu”. De asemenea, din lipsă de spațiu, Școala Gimnazială Nr. 1 din  Motru va merge pe scenariul galben. Copiii vor învăța online, apoi vor merge în clase, prin rotație timp de câte două săptămâni. La fel se va învăța și la Colegiul Național „George Coșbuc” și la Colegiul Tehnic Motru.

Rămâne de văzut cum se vor descurca elevii și dascălii. Până acum, copiii nu au primit tablete nici de la primărie, nici de la Ministerul Educației.

Vizualizări: 2,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: