Cum le poate fi calculată pensia minerilor și energeticienilor în baza Legii 197

Au primit anii în plus, dar nu și banii. Minerii și energeticienii care vor să iasă la pensie în baza Legii 197 mai au de așteptat până se vor bucura și de beneficiile bănești pe care ar trebui să le aducă cu ea această lege. Manu Tomescu, unul dintre cei care au protestat extrem pentru aplicarea acestei legi, le-a transmis colegilor din cariere și termocentrale că există o variantă ca pensiile să fie calculate în baza Legii 197. În instanță! 

Manu Tomescu a declarat că modul de calcul practicat de Casa de Pensii Gorj poate fi contestat în instanță, dar în baza unei expertize realizate de un contabil specializat. 

Cei care vor să iasă la pensie pe Legea 197, au de transmis la Casa de Pensii două adeverințe. 

Manu Tomescu a explicat, pe larg, într-o intervenție în direct pe Facebook, cum ar trebui să procedeze colegii săi să primească pensia decentă pe care o merită după cel puțin 25 de ani munciți în condiții grele.

"Putem contesta modul de calcul, există o procedură de a contesta calculul pensiei. Judecătorul vă va pune să luaţi legătura cu un expert contabil specializat, care să calculeze cuantumul aşa cum spune Legea nr.197/2021. Noi, pe Legea nr.197, nimic n-am câştigat dintr-o dată şi nimic n-am câştigat uşor. Am fost şi am discutat cu conducerea Casei de Pensii şi vineri. Pe Legea nr.197 trebuie depuse două adeverinţe, una că aţi lucrat în producţie dar şi cea de-a doua adeverinţă, care să asimileze perioada de dinainte 2001, pentru că, deocamdată, Casa de Pensii calculează doar perioada de dinainte de 2001 pe condiţii speciale de muncă.Am înţeles că sunt contabili specalizaţi pe această speţă, în aşa fel încât să vă facă o expertiză, iar cu ea să mergeţi în instanţa de judecată”, le-a transmis Manu Tomescu minerilor și energeticienilor.

Vizualizări: 3,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: