Cum luptă foștii mineri pentru pensii mai mari

Minerii care au ieșit la pensie sunt nevoiți să se judece cu societatea la care au lucrat pentru a obține adeverințe cu toate sporurile pe care le-au avut.

Un fost salariat de la Cariera Lupoaia a câștigat definitiv, la Curtea de Apel Craiova, un proces prin care a obligat Complexul Energetic Oltenia să îi dea o adeverință din care să rezulte veniturile obținute de acesta în acord global, cu ore de noapte, concediul de odihnă și spor de vechime.

“Prin cererea de față reclamantul a solicitat obligarea pârâtei la eliberarea unei adeverințe întocmită conform legii, din care să rezulte sporurile și adaosurile care au alcătuit salariul brut și care au constituit baza de calcul a contribuțiilor sale de asigurări sociale de stat, adeverință necesară recalculării dreptului la pensie”, se arată în documentul de la instanță.

Fostul miner vrea să obțină o recalculare a pensiei în baza noii adeverințe. Mai departe va urma un alt război la Casa de Pensii, pentru ca documentul să fie luat în calcul. Prin asta trec zeci de foști salariați din minerit, care încearcă să obțină astfel pensii mai mari.

Vizualizări: 4,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: