Președintele CAS Gorj: Niciodată nu trebuie condiționat actul medical!

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj intervine în scandalul declanșat în spitalul de la Târgu Jiu, acolo unde un medic a refuzat să trateze un pacient motivând că nu primește spor pentru asta. Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj, susține că așteaptă concluziile anchetelor și, până atunci, reamintește medicilor că nu trebuie să condiționeze sub nicio formă actul medical. Șurlea a adus în discuție și faptul că salariile personalului din sistem au crescut foarte mult în ultima vreme. La fel, și așteptările pacienților.

„Niciodată nu trebuie condiționat actul medical de alte probleme administrative. Eu încă n-am văzut foaia. Nu știu dacă este real ce a apărut în spațiul public, dar nu trebuie să consemnăm în foaia de internare a unui pacient, pentru că și aceea este reglementată de niște prevederi legale, cu niște rubrici ce trebuie completate, alte probleme care țin de latura administrativă a funcționării unui spital. Sunt lucruri care trebuie reglate între conducerea spitalului și personalul încadrat la spitalul respectiv, fără a include pacientul într-un război, cu ghilimele de rigoare, care ar putea avea loc în interiorul unei unități medicale”, a comentat, la un post local de radio, Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj.

Medicul pneumolog Elena Vlad a scris în fișa unei paciente care avea nevoie de o bronhoscopie că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”. Medicul susține că s-ar fi referit la banii pe care îi primește asistenta sa, care nu este plătită în plus pentru o astfel de intervenție, așa cum prevede legea.

Șurlea a reamintit și faptul că salariile medicilor și ale asistentelor au crescut considerabil în ultimul an, iar acum nu ar avea de ce să se plângă: „Eu vreau să cred că nu există acest război și că există un război al medicilor cu gripa sau cu alte probleme medicale. Lucrurile nu trebuie puse într-o lumină negativă. Cei mai mulți medici sunt pregătiți profesional și depun toate eforturile pentru a rezolva problemele pacienților și nu cred că există un medic care să vrea să facă rău cu bună știință unui pacient. Începând cu 1 martie, anul trecut, au crescut foarte mult salariile personalului medical și atunci și așteptările inclusiv din partea noastră ca instituție sunt foarte mari, pentru că e normal”.

Vizualizări: 1,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: