Cum petrec Ionii judeţului Gorj

Cu pușca în mână, cu paharul, în sânul familiei sau la mănăstiri. Aşa îşi vor petrece aleșii județului Gorj onomastica legată de Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul. Spre exemplu, primarul Ion Ciocea merge la vânătoare, Ion Bârcă sărbătoreşte la crâşma soţiei, iar şeful judeţului Ion Călinoiu îşi face onomastica în familie.

De sfântul Ion mai mulţi politicieni şi primari îşi sărbătoresc onomastica. Pentru că este un împătimit al vânătorii, primarul Ion Ciocea din Bustuchin şi-a ales să îşi petreacă onomastica cu pușca în mână. Nu vrea să petreacă în cârciumă, ci într-un stil caracteristic, ce îl deconectează.

Ciocea cântă „Puşca şi cureaua lată“

 Va merge la vânătoare de mistreţi la Horezu cu prietenii din București, după care va ciocni un pahar pe melodia preferată, ”Pușca și cureaua lată”. ”Pe data de 7 ianuarie, în ziua de Sfântul Ion, am organizat o vânătoare împreună cu prietenii, vom avea o masă și vom asculta ”Puşca şi cureaua lată”. Pe vremurile acestea nu facem mari chefuri, dar apropiaţii aşteaptă. Eu sunt un vânător pasionat și sâmbetele și duminicile le rezerv vânătorii. Am fost la vânătoare și în Balta Brăilei și în Deltă, iar acestea sunt singurele momente în care mă deconectează și vin cu poftă de muncă la serviciu. Vânez iepuri, fazani și mistreți și nu merg să omor cum cred alții”, spune primarul Ciocea din Bustuchin. Un alt primar, de această dată Ion Bârcă din Turburea, se va gândi și la colegii din primărie cu această ocazie. Vineri, după orele de program, va ciocni cu angajații primăriei, ia sâmbătă își va invita prietenii și rudele la o petrecere, ce va avea loc la barul soției sale. ”Soția mea are un bar și acolo voi invita rudele și prietenii pentru a-mi serba ziua”, afirmă Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Ion Iordache este singurul sărbătorit al familiei sale numeroase, așa cum declară. ”Nu mi-am făcut planuri mari legate de această zi. Probabil îmi voi serba onomastica la Murgești, de unde este soția mea, împreună cu rudele, care sunt foarte multe. Sunt singurul sărbătorit și pot spune că am șapte perechi de fini, care sunt de acolo”, declară Ion Iordache.

Manţog îi dă mesaj lui Călinoiu

Consilierul judeţean Ionel Manţog a declarat că nu are planuri pentru ziua de Sf Ion. Consilierul a mai spus că demult obişnuia să organizeze mici întâlniri în această zi, dar anul acesta a decis să rămână acasă să se odihnească. Întrebat dacă îi va trimite mesaje adversarilor politici Manţog a spus: „Ion este un nume creştin şi Biblia nu e pe partide sau pe găşti. Drept pentru care este creştineşte să spui La mulţi ani tuturor cunoscuţilor şi celor care îţi fac urări“. Acesta a mai spus că cel mai probabil pe 7 ianuarie nu va conteni cu răspunsul la telefon şi citirea mesajelor cu urări.

Preşedintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, își va petrece onomastica în mijlocul familiei, împreună cu fiul său, Ion Mădălin și cu nepoțelul Ion Vlad. ”Nu plec niciunde în această zi. Cu salariaţii vom vedea dacă voi ciocni ceva. Voi petrece în familie, având în vedere că suntem tată, fiu și nepoțel cu numele Ion”, menționează șeful Consiliului Județean Gorj.

Ion Tudor petrece de trei zile

Șeful Poliției Locale Târgu Jiu, Ion Tudor, a început să își petreacă onomastica cu trei zile înainte. Face diferența între sărbătoarea numelui și sărbătoarea religioasă, așa că în ziua de Sfântul Ion va merge mai întâi la mănăstire. ”Voi merge la mănăstire în această zi. Dumnezeu să îmi dea înțelepciune. Că după voi continua cu mai multe șprițuri cu sau fără lăutari, asta este altceva. Cu o parte din colegii mei am sărbătorit de aseară ziua”, spune acesta.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: