Cum pot  avea succes relațiile la distanță

În epoca modernă a tehnologiei şi a reţelelor sociale multe relaţii la distanţă rezistă foarte mult timp. Pentru a împiedica distanța să-ți afecteze relația cu partenerul, este important ca și tu și el sau ea să înțelegeți situația și să aveți încredere unul în altul necondiționat.

În societatea contemporană atât de schimbătoare, competitivă și complexă, se întâmplă adesea să fii nevoit să te muți într-un alt oraș sau chiar într-o altă țară. Toate acestea pentru a-ți urma studiile sau pentru a-ți îmbunătăți situația economică.

Relațiile la distanță dintre doi oameni care se iubesc sunt ca un fir delicat care leagă două inimi. Între sentimente nu se impune o distanță, dar există întotdeauna acea teamă că sutele sau miile de kilometri care vă despart ar putea distruge acea conexiune dintre două priviri.

Relațiile la distanță, deși sunt temporare, pot reprezenta o amenințare pentru legătura voastră. Cu toate acestea, două minți mature capabile de a gestiona această situație complexă înțeleg că distanța nu înseamnă decât lipsa contactului fizic, nicidecum absența sentimentelor.

O relație poate fi considerată stabilă și matură doar dacă cele două persoane implicate sunt capabile de a depăși toate dificultățile. Deși ideal este să fii împreună cu partenerul, indiferent de circumstanțe, uneori acest lucru nu este posibil. Cel puțin nu pentru o anumită perioadă de timp. Îndoielile, frica și lipsa încrederii sunt, în general, principalii dușmani ai relațiilor la distanță.

Principala problemă este nesiguranța cu privire la sentimentele lui/ei. Tocmai de aceea ai nevoie de mai multe telefoane, mesaje sau interacțiuni care să confirme legătura dintre voi. În realitate, nu trebuie decât să renunți la temeri. Oamenii maturi și stabili din punct de vedere psihic pot stabili o legătură solidă cu persoana iubită, bazată pe încredere și înțelegere. Asta nu înseamnă că nu le este dor unul de altul, că nu simt lipsa contactului fizic, a mângâierilor, a apropierii sau a privirilor cu subînțeles.

Distanța fizică dintre parteneri trebuie să aibă un scop precis, pe care să-l înțeleagă amândoi. Obiectivul este să vă creați o viață împreună, un spațiu comun în care să conviețuiți fericiți. Dacă nu există un consens în această privință și nu înțelegi de ce persoana iubită trebuie să plece departe, poate fi greu pentru voi să mențineți relația. Dacă ești nevoit/ă să te desparți fizic de partenerul tău, amintește-ți că fiecare zi care trece vă aduce mai aproape de momentul reîntâlnirii.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: