Cum poți să te ferești de căpușe când mergi la iarbă verde

Căpuşele reprezintă un real pericol dacă mergi la iarbă verde și nu știi să te ferești de ele. Acesta sunt insecte minuscule care transmit boli foarte grave și se adăpostesc în iarbă, tufişuri şi copaci. 

Primăvara suntem tentați să mergem la iarbă verde sau la pădure și riscăm să aducem acasă și aceste mici insecte dacă nu luăm măsuri să ne protejăm. Insectele pot provoca anumite reacții pe pielea noastră  sau a câinelui de aceea este foarte important ca să fie examinată fiecare persoană la întoarcerea acasă. 

Inspectează cu grijă animalele de companie şi copiii de fiecare dată când se întorc de la joacă. Infestarea cu căpuşe este răspândită şi în zonele urbane, unde animalele de companie, aduc acasă aceste insecte. Chiar şi copiii care se joacă în spaţiile verzi pot aduna căpuşe. 

După o drumeţie, spală imediat, cu apă fierbinte, hainele şi celelalte obiecte care au intrat în contact direct cu iarba. Dacă locuieşti la curte, nu lăsa iarba să crească prea mult pentru că acolo se pot adăposti insectele. Poartă haine potrivite atunci când mergi în excursii, poartă pantaloni lungi pe care să poți să îi bagi în adidaşi și, dacă ai părul mare leagă-l în coadă. Nu sta direct pe iarbă atunci când mergi la un picnic și evită zonele cu multă iarbă şi tufişuri. Poartă haine albe astfel încât să detectezi imediat o căpuşă și foloseşte insecticide pentru iarbă şi vegetaţia din curte.

Vizualizări: 3,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: