Cum poţi scăpa de şoarecii din casă

Rozătoarele sunt capabile să transmită boli atât la om, cât şi la animale. Consumul de alimente ce au intrat în contact cu fecalele sau urina sobolanilor prezintă și el riscuri majore pentru sănătate, de aceea este necesar să scapi rapid de această problemă.

Pentru orice om responsabil este evident că dacă există șoareci sau șobolani în casă ori în apropierea casei trebuie să facă orice pentru a scăpa de ei. Șoarecii pot găsi modalități infinite de a intra în case, fie prin mici fisuri ale podelei sau găuri de mărimea unei monede. Își fac cuiburi în colțurile camerelor și pot trăi doar cu firimituri. S-ar putea ca nici să nu observi prezența unui șoarece sau doi iar neatenția te poate face gazda unei familii întregi de șoareci.

Cea mai veche şi simplă metodă de a scăpa de şoareci este să laşi o pisică să își petreacă timpul în locuință. Felinele au instinct de prădător și de vânător, fiind inamicul numărul unu al șoarecilor cu toate că nu tot timpul au chef de a-i prinde, mai ales când sunt bine hrănite.

Dacă pisica se dovedeşte a fi prea leneşă pentru acest job atunci apelează la substanţe repelente împotriva șoarecilor. Anumite substanțe au rolul de a ține la distanță rozătoarele și este bine să fie puse în colțurile pivniței, la uși, în dulapuri și în alte locuri unde șoarecii și-ar putea face apariția. Naftalina ține și ea la distanță șoarecii, dar este otrăvitoare pentru oameni și animalele de companie. În cazul în care folosești naftalină, asigură-te că animalele de companie și copiii nu se vor apropia de bilele de naftalină.

Plantele de mentă puse în jurul ferestrelor sau ușilor vor ține la distanță rozătoarele. Poți să presari mentă sau ulei esențial de mentă în jurul casei. De asemenea, foile de dafin se pun în colțurile camerelor și în dulapuri, sau zdrobite se presară praful obținut pe pervazurile geamurilor.

Dacă totuşi şoarecii s-au instalat comod în casă folosește aparate cu ultrasunete. Rozătoarele au auzul sensibil și nu pot suporta anumite ultrasunete, fiindu-le biologic imposibil să reziste mult timp în locurile în care aceste ultrasunete sunt prezente. După un interval de timp de câteva zile vor abandona definitiv zona respectivă. În acest fel scapi de problemă, nu îți pui în pericol animalele de casă și nu expui copii la otrăvuri.

Vizualizări: 4,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: