Scapă de mirosul frigiderului cu metode naturiste

Frigiderul poate fi spălat oricât de des, dar el tot mai păstrează unele mirosuri, nu totdeauna plăcute. Mirosul poate fi absorbit de frigider și va fi greu de îndepărtat mult timp.

Pentru a scăpa de mirosul frigiderului există o serie de metode naturiste care nu apelează neapărat la curăţarea chimică.

Recipientele din plastic au capacitatea de a absorbi mirosurile. Acestea trebuie spălate în soluție din ½ de pahar de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un lighean de apă. La fel pot fi prelucrate toate elementele detașabile ale frigiderului, cum ar fi rafturi, suporturi pentru sticle, ouă etc.

Dacă mirosul din frigider este destul de puternic și nu poate fi îndepărtat doar cu spălarea rafturilor, atunci e nevoie să folosiți o soluție mai eficientă. Pentru aceasta, amestecați oțet alb sau oțet de vin 9% cu apă în proporții de 1:1. Cu acest lichid puteți șterge toate suprafețele, în afară de garnitura de etanșare, deoarece aceasta se deteriorează și nu își va mai îndeplini bine funcția. Trucul cu oțet se aplică doar după ce scoateți frigiderul din priză și îl țineți deschis, pentru ca mirosurile străine și aroma de oțet să dispară rapid.

Lămâia sau acidul citric ajută la eliminarea mirosurilor puternice din frigider și îi vor oferi o aromă plăcută. Pentru aceasta, adăugați ½ pliculeț de acid citric în 2l de apă și amestecați sau înlocuiți-l cu ½ de lămâie. De asemenea, cu jumătate de fruct citric puteți pur și simplu să ștergeți rafturile, dacă mirosul a pătruns adânc în plastic.

Dacă nu puteți identifica sursa mirosului neplăcut din frigider, neapărat trebuie să curățați gaura de scurgere. Periodic, e nevoie să efectuați această procedură pentru a spăla bine frigiderul. În gaura de scurgere poate apărea mucegai sau apa stătută poate avea miros urât.

Cărbunele activat este un excelent absorbant de mirosuri. Pentru îndepărtare sau prevenire, pot fi utilizate granule sau pastile, care se pun pe o farfurie în centrul frigiderului sau se învelesc într-un săculeț de material. Cărbunele activat este un produs ieftin pe care îl puteți cumpăra de la farmacie sau de la un zoo magazin. Cărbunele activat este un absorbant reutilizabil de mirosuri neplăcute. Pentru a reînnoi pastilele, le puteți da la cuptor pentru 20 de minute, încălzindu-le până la 180 de grade.

Cafeaua măcinată funcționează bine împotriva mirosurilor neplăcute. Aroma cafelei se răspândește prin frigider, iar toate mirosurile străine sunt apoi absorbite în boabele măcinate.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: