Trucuri rapide de îndepărtare a părului de animale din casă

Dacă ai acasă un câine sau o pisică, un hamster sau o chinchila știi câtă bucurie îți poate aduce un suflet necuvântător. Dar, pe cât de multă afecțiune îți pot oferi, pe atât de mult păr pot lăsa în casă iar acest lucru nu mai este atât de plăcut.

Pentru a scăpa de părul animăluţelor ai nevoie doar de câteva trucuri practice și rapide de îndepărtare a părului din casă:

1. Folosește periile speciale de la aspirator. Dacă ai decis să ai un animal de companie care lasă mult păr sau ai deja un patruped blănos, atunci ar trebui să știi că periile mici ale aspiratorului îți sunt mult mai de folos pentru a curăța canapeaua sau locurile strâmte, decât peria clasică cu care obișnuiești să aspiri covorul de obicei. Pentru că părul fie se strânge în pliurile canapelei, fie se transformă în smocuri ușoare ajung în spatele dulapurilor sau sub piesele de mobilier.

2. Stropește covorul cu balsam de rufe. Firele lipite sau ascunse de câteva zile în țesătura covorului sunt greu de îndepărtat doar prin simpla aspirare. Prepară o soluție din apă și balsam de rufe, stropește covorul cu un pulverizator și așteaptă până se usucă. Firele de păr de animal se vor desprinde mult mai ușor și se vor aspira imediat.

3. Șterge canapeaua și covorul cu un burete umezit. O variantă mult mai ieftină dar la fel de eficientă este folosirea unui burete obișnuit de vase, ușor umezit. Acesta reușește să adune firele de păr de pe fotolii, canapele sau covoare cu fir scurt într-un timp record.

4. Folosește rolele sau benzile cu hârtie adezivă. Rolele cu hârtie adezivă se găsesc în magazine și se bucură de un mare succes, deși reprezintă un cost ceva mai mare. Lipiciul de pe acestea colectează părul de animale după care benzile de hârtie deja încărcate se aruncă la gunoi. Rola cu adeziv este eficientă și mai ales foarte ușor de folosit în special în cazul colectării părului de animale de pe haine.

5. Dacă ai un covor cu fir lung, iar părul deja a intrat în profunzimea acestuia folosește o perie aspră sau un pieptene cu dinți rari. Înainte de folosire, poți umezi ușor pieptenele cu puțin balsam de păr sau de rufe pentru a desprinde mai ușor firele lipite.

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: