Jumătate din populația Europei va fi infectată în două luni

Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat marți, 11 ianuarie, că peste jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în perioada următoare.

Bătrânul Continent a înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi de Covid-19 în prima săptămână din 2022, bilanțul dublându-se într-o perioadă de două săptămâni, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Hotnews.ro.

"În acest ritm, Institutul pentru Măsurători și Evaluări în Sănătate prevede că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a spus Kluge.

Această variantă are mutații "care îi permit să adere mai ușor la celulele umane și poate infecta chiar și persoanele care au fost infectate sau vaccinate anterior", a adăugat reprezentantul OMS.

Omicron se răspândește exploziv și în alte părți ale lumii. Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 milioane de noi infecții cu coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care valul Omicron nu dă semne de încetinire nici pe continentul american.

Vizualizări: 1,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: