Luis Popa: Dacă ai ceva cu o persoană, nu te răzbuni pe firma la care lucrează

Directorul de la Polaris, Luis Popa, a comentat într-o emisiune la Accent TV măsura luată de Consiliul Local Târgu Jiu, prin care firmei pe care o conduce i se interzice depozitarea unor deșeuri din afara județului, fără acordul consilierilor. Luis Popa a spus că nu înțelege cum pot fi luate astfel de decizii fără o minimă discuție cu cei afectați.

Reporter: Cum comentați decizia Consiliului Local Târgu Jiu prin care interzice firmei Polaris să depoziteze deșeuri aduse din alte județe, fără acordul consilierilor?

Luis Popa: Ne-a fost interzis un drept contractual. Haideți să vă fac un mic istoric. Sunt două firme, Polaris Mediu, care are depozitul ecologic de deșeuri, și Polaris M. Holding, care asigură colectarea deșeurilor în Târgu Jiu. Polaris Mediu are acest depozit de la Târgu Jiu din 2010, când l-a cumpărat la o licitație organizată în Austria. Firma care l-a construit, UEG Mediu, intrase în faliment. Austriecii sunt cei care au construit acest depozit la Târgu Jiu, în baza unui caiet de sarcini al primăriei, în care era prevăzută depozitarea a 100.000 de tone pe an. Cantitate care nu a fost respectată niciodată, deși acest depozit a fost dimensionat în funcție de prevederile din caietul de sarcini.

Rep.: Cum vă afectează această decizie a consilierilor locali?

L.P.: Nu mi se pare corect să fie luată o decizie fără să cunoască realitatea din teren, fără să cunoască termenii contractuali. Noi, în 2017, am investit 6,1 milioane, adică peste un milion de euro, într-o a doua celulă de depozitare. Cu banii încasați de la Alba Iulia reușeam să plătim ratele, în condițiile în care pe plan local nu s-a acoperit niciodată cantitatea de 100.000 de tone. Nu este normal să dai o hotărâre de consiliu care să influențeze activitatea unei firme care plătește taxe, are angajați, are investiții în Târgu Jiu. Era normală o întâlnire prealabilă, să ne spunem și noi punctul de vedere, să găsim o soluție. Ne invită la discuții acum, după ce au adoptat hotărârea.

Rep.: Veți contesta hotărârea?

L.P.: Da, o vom contesta, pentru că sunt încălcate clauze din contractul de concesiune pe care îl avem și care e valabil până 2027. Vedem ce va spune instanța. Nu este normal să dai o hotărâre fără să negociezi cu cel pe care îl afectezi.

Rep.: Sunt surse care spun că este o răzbunare politică pe dvs., că nu ați tras suficient în campania de la alegerile locale pentru candidatul PSD.

L.P.: Mă gândesc că nu s-a ajuns în așa hal. Dacă ai ceva cu o persoană, nu te răzbuni pe firma la care lucrează. Am primit anumite semnale, dar sper că nu este așa. Eu sunt membru PSD și din punct de vedere politic mi-am făcut treaba.

Rep.: Sunt și persoane care spun că anumite clauze contractuale au fost cu dedicație pentru Polaris.

L.P.: De asta vă spun, că se vorbește mult după ureche. Contractul și actele adiționale sunt de dinainte de 2010, când a cumpărat Polaris Mediu. Actul adițional nr. 2, care ne dă dreptul să depozităm deșeuri din afara municipiului Târgu Jiu, în limita celor 100.000 de tone, este din 10 februarie 2009, cu un an înainte ca Polaris Mediu să participe la licitația de la Viena.

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: