Cum să depozitezi castraveții pentru a fi proaspeți mai mult timp

Castraveții se pot strica rapid, din cauza conținutului ridicat de apă pe care îl au, mai ales acum, în perioada de vară. O soluție ușoară care va menține castraveții crocanți și proaspeți pentru mai mult timp este să nu îi înghesuiți în sertare ci să îi lăsați liberi.

Pentru a vă bucura de cea mai sănătoasă formă a castraveților, aceștia trebuie consumați în maximum două săptămâni de la cumpărare. Dacă sunt depozitați în condiții neconforme castraveții se pot strica rapid. 

Stratul de la exterior al castraveților poate părea o formă bună de protecție pentru pulpă dar nu e totdeauna așa. Acesta poate fi ușor deteriorat de greutatea altor produse din frigider. Specialiștii spun că secretul este să lăsați castraveții să respire iar recipientul în care este depozitat castravetele trebuie să fie căptușit cu un prosop de hârtie curat. Acesta va avea rolul de a absorbi excesul de umiditate. Trebuie să ținem cont și de faptul că leguma va transpira odată ce va fi refrigerată.

În plus trebuie să știți că orice contact direct cu apa va scurta durata de viață a castraveților.

Pentru depozitarea castraveților clătiți-i cu apă rece și lăsați-i apoi la uscat. Înfășurați castraveții în prosoape de hârtie, întregi, în mod individual. Prosopul de hârtie va avea rolul de a absorbi apa pe care o eliberează castravetele și va preveni stricarea legumelor care riscă să devină moi.

Așezați castraveții într-un recipient de depozitare, într-o pungă cu fermoar sau într-un recipient etanș pentru a nu se usca. Asigurați-vă că depozitați castraveții separat de fructe precum merele, care eliberează etilenă ce accelerează procesul de coacere a altor fructe și legume din jur. Păstrați castraveții spre partea din față a frigiderului. Dacă nu puteți depozita castraveții în sertarul cu produse crocante, depozitați-i în partea cea mai caldă a frigiderului, spre partea din față.

Vizualizări: 1,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: