Cum să faci tort de ciocolată fără făină

Ciocolata este preferata tuturor celor care adoră deserturile. Ingredientul aduce o savoare aparte oricărei prăjituri, astfel că puțini sunt cei care pot spune „nu“ unui astfel de dulce.

Atunci când ești în criză de timp și vrei să pregătești un desert rapid și delicios, poți încerca rețeta de tort de ciocolată fără făină, pentru care ai nevoie de doar 5 ingrediente.

Acesta poate fi decorat cu frișcă, înghețată sau cremă de mascarpone și va impresiona oaspeții.

Totodată, tortul de ciocolată fără făină poate fi o alegere inspirată pentru o gustare dulce, dar și ca desert servit musafirilor care au intoleranță la gluten sau suferă de boala celiacă, ori pur și simplu preferă să evite făina.

Ingrediente: 200 g ciocolată neagră, 130 g unt, 100 g zahăr, 3 ouă, 60 g cacao amară pudră, zahăr pudră, după gust.

Mod de preparare: Pentru a pregăti tortul de ciocolată fără făină, începe prin a amesteca bucățile de ciocolată neagră și unt, pe ambele topindu-le la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

Separat, se amestecă trei ouă cu cantitatea de zahăr, folosind un mixer electric sau un tel, până când se obține un amestec omogen și aerat.

Peste aceste ingrediente se adaugă ciocolata topită și untul, pe care le vei incorpora cu ajutorul unei spatule.

Ulterior, vei adăuga pudra de cacao cernută și vei amesteca întreg conținutul. Toarnă apoi amestecul într-o formă de tort, cu dimensiunile de 20 cm, pe care ai așezat înainte hârtie de copt.

Tortul de ciocolată se pune la cuptor, timp de 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. Dacă obișnuiești să verifici tortul atunci când s-a copt cu ajutorul scobitorii, nu te îngrijora că acesta este umed.

Tortul de ciocolată fără făină este o prăjitură ce rămâne uneori umedă la interior. La final, după ce s-a copt, prăjitura se scoate din formă și se decorează în funcție de preferințe și gust.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: